En natt på Yasuragi

 
En natt på Yasuragi - En natt på Spa
 
Det var med stor spänning och nyfikenhet, som vi besökte Yasuragi för 10;e året i rad, nu med en ombyggnation och ny meny i resturangen, pirrade det lite extra i kroppen när jag gick upp för gången och klev in i en ack så välbekant atmosfär, men ändå inte. Vi möttes med "shots" av Äpple och ingefära (som mest smakade juice) men en väldigt fin gest som uppskattades i kön vid inchecknignen klockan 15:30. 
 
Rummet såg likadant ut som alltid, med otrolig utsikt över vattnet och finlandsfärjorna som passerade nedanför bergssluttningen. I stället för att stressa ned till aktiviteterna som enligt schema började 15:45, så tog vi oss ned till loungen avnjöt en kopp té (enorm besvikelse över att de tagit bort det goda Spirulina téet). Och letade oss sedan igenom anläggningen till tvagningsrummet och badet. 
Tyvärr föll inte tvagningsrummet in i smaken, det förra var så mycket mer harmoniskt, lugnt, stilla och tyst. Nu kändes det mer som en simhallsomklädningsrum med skåp (för dagsgäster (innan fanns detta vid incheckningen vid omklädningsrum..), och väldigt mycket snackande, med icke låga bokstäver som det ska strävas mot. Stora ytor, och enormt mycket människor gjorde att det inte föll in ett lugn utan mer tvärt om.. 
De varma källorna som fanns i anslutning till tvagningsrummet förr, (som jag tyckte om) hade ersatts av en blå "pool". Men den nya anläggningens "spa-område", var otroligt fint och modernt, med rå betong och trä struktur, mot det stilla, lagom varma vattnet. Med små grottor att ta sig in i för att komma bort lite. Mycket mysigt! 
 
Vi hann med en hemsk klangresa innan middagen - Detta som alltid har varit den "aktivitet" som både jag och mamma sett framemot, men med en ungtjej som läste innantill, troligtvis ny på jobbet och med helt fel "tonläge", vart det mest en pina att ligga bland väldigt många andra i det lilla rummet (tänk övernattning på läger i en sal), och man räknade mest minuter till att det skulle ta slut. Väldigt trist.. 
 
Middagen var sent, 21:30 rättaresagt, och bjöd på lite variation.. Med sotad hälleflundra tmed yuzupudding, sojatapioka till förätt följdes av en kyckling med brist på smak (men gudomliga sötpotatis pomfrites), och en väldigt god men mastig efterrätt - Körsbärsdumplings med färskost och honung Så kom vi inte i säng förens 23:30. 
 
Frukostbuffen  i morse, var super bra, den har alltid varit bra och håller fortfarande samma mått, vilket var en lättnad! Mätta och belåtna, så checkade vi dock ut några timmar innan 12.. 
 
TVÅ minus som drar ner helhets betyget mycket 
  • Vattensamlingar på golven (dålig dränering) både skade risk och otroligt äckligt. Jag är super känslig och speciellt när det är massor av svart "tå" ludd i det kalla vattnet som man måste gå i, samt att det vart väldigt halt utan tofflorna. 
  • Korgarna är borttagna! Största besvikelsen, vart skulle man nu lägga ner sina värdesaker utan att riskera att de blev dygnsura om de skulle råka åka ned på golvet.. Eller glasögonen, värdesakerna osv. 
    Denna saknades. 
Någon mer som är ständigt återkommande besökare på Yasuragi? :) 

Anonym

Håller med men trots detta så blev det många skrattiga situationer, nästa gång så får det bli ett annat ställe! 😀🐡🐴

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo