Flyttar

Bloggen kommer flyttas till Wordpress.. så less på alla buggar på Blogg.se som varit senaste året. 
Det känns nedgånget och gammalt. Så snart kan ni följa mig på Yrsaarbelund.se i stället :) 
 
Länk: Yrsaarbelund.se



en uppdatering i det tekniska

 

Äntligen, en uppdatering i det tekniska. 
Idag har jag varit på elgiganten och fått hjälp att välja ut den bästa datorn för mig. Någon som går att redigera på och klarar stora filer. Hp envy var den som föll mig mest i smaken, rent utseende mässigt men också i hur den är att skriva på, hantera och använda.

Så ska nu bli spännande att få starta upp den och prova den!
Sen blir det att föra över alla bilder och dokument från min gamla, toshiba som har varit min trotjänare i 7 år. Och trots detta fungerat ypperligt bra, har aldrig klagat. Förutom nu då när tangenterna slutar fungera. Men det har hänt en del på designen och utveckligen sedan 2011 ..




I ett hav av maskrosor.

I ett hav av maskrosor.
Efter förskolan stannade vi till på ängen utanför oss för att titta och lukta på alla maskrosor som växer där nu. Leo har ju blivit helt galen i blommor överlag och ska både ropa ”blommor”, peka, lukta och gärna plocka. Varenda blomma han ser. Så sött!
 



BUJO ~ Bullet journal


Bullet journal eller bujo som det också kallas är något jag inspirerats av länge. Tog steget i april och köpte en, som alla andra har en leuchtturm. Eftersom alla har en så borde den ju vara helt fantastisk, den bästa på marknaden, right? Nope... Så fel jag hade, eller så är jag extra petig? 

Men sidorna är så tunna (80gram) att allting syns igenom, de gulnande sidorna får en att vilja spy och ja den känns helt enkelt inte inspirerande alls.
Jag har ändå försökt, jag har gjort upp hela maj månad, hyffsat nöjd men blir ledsen så fort jag öppnat boken och ser sidorna.

Så trist. Och då har jag inte ens haft några färgpennor / tushpennor på sidorna utan vanlig bläck och fineliners.

Så idag har jag suttit och googlat runt, kollat på ännu mer youtube filmer om bujo, kollat vad de har för journaler och hur de verkar fungera. Många som inte har den vanliga leuchtturm, har istället ofta något spiralblock liknande.. Så där fortsatte googlingen på vad det kunde vara för någon.. Men hittade inget av intresse.

Eftersom pappret på 80gram är för tunnt för min smak, så är det faktiskt svårt att hitta något passande.. De flesta överlag ligger på 70-80 gram.

Och det nöjer inte jag mig med. Minst 100grams papper har jag nu i tanken att hitta, gärna prickar och inte gult i färgen. Ska det vara så svårt att hitta?




Vårbad

 

Valle fick sig ett välförtjänt vårbad idag. 
Han har varit så skitig under hela vintern att det kändes bra att få gnugga in honom och skölja rent. Men som alla skimmlar lär han vara lika skitig i morgon igen.. Haha!
Svansen är dock inte så kul.. Skulle behöva någon specialare för den .. Den går nämligen i alla möjliga olika färger, orange, grått, brunt och grönt.. Inte så snyggt. 

I morgon är det besiktning, är så nervös inför detta men håller tummarna att det går vägen. Man vet ju aldrig spec inte med lite äldre hästar, dom kan ju vara lite stela innan de kommer igång..
Men det är ju ingen mening med att sitta och älta detta, det kommer man ingenstans på.

Nej mer kaffe och sen soffan och kolla på robinson nu när lille mannen sussar gott i sängen!




Information om Dig och bloggen